't Rammeltammel is een muziekkapel die in 1977 is ontstaan uit een toenmalige Hofkapel "De Dorstvlegels" die te kennen had gegeven om er mee te willen stoppen. Van die Dorstvlegels waren er toch nog enkelen muzikanten die energie over hadden om een nieuwe
Historie 't RammeltAmmel
Ook de Bemmelse Dweildag, waar we samen met zo'n 100 andere kapellen het massaal toegestroomde publiek vermaken, is door ons al diverse keren bezocht.
Hofkapel te vormen die in Drunen niet gemist kon worden.
Het was kort dag want het was nog maar een paar maanden voor de karnaval.

Het uiteindelijke resultaat was, dat onze prins en raad van elf met de karnaval toch nog konden beschikken over een hofkapel al was het nog sumier. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een gezellige en hechte club die naast het muzikale gedeelte de gezelligheid hoog in het vaandel heeft.
Hoogtepunten uit ons bestaan zijn o.a. de opening van de Delta Werken (beter bekend als Neeltje Jans), de opening van de Arena te Amsterdam en niet te vergeten het optreden bij Riela in Duitsland, waar nog steeds over gesproken wordt.
Naast de karnaval kregen we in de loop der jaren steeds meer aanbiedingen om onze muzikale kwaliteiten ten gehore te brengen.